Albisteak

Mungiak Gustoko azokan parte hartuko du berriro

Artisau eta kalitatezko elikagaien azoka hau martxoaren 1etik 3ra izango da BECen.
Udalak bere produkturik esanguratsuenen aldeko apustua egin du berriro

Mungia, 2024ko otsailaren 26a. Mungiak martxoaren 1etik 3ra BECen egingo den Gustoko azokan parte hartuko du. Azoka erreferentea da, bertakoa, hurbila eta artisaua irudikatzen duena.

Mungiak, bestalde, 2007ko abenduan egin zen lehen edizioaz geroztik hartu du parte azoka honetan. Ildo horretan, gogoratu behar da udalerri mungiarra Cittaslow mugimenduaren parte dela. Mugimendu horrek herritarren bizi-kalitatea bultzatu nahi du antzinako ohituren eta gaur egungo ohituren amalgama baten bidez, eta horiek nortasun propio eta irekian islatzen dira.

Horren adibide dira Mungiako azoka ezagun eta tradizionalak, produktu autoktonoak eta artisauak mantentzea eta bultzatzea helburu dutenak.
Horrela, hauek izango dira egongo diren bertako produktuak: babarrunak, txorizoa, barazkiodolkia, arto-irina (txakinartoa) eta ore amarekin egindako ogia. Gainera, herriko standean txorizo eta odolki dastaketak egingo dira asteburu osoan zehar. Ore amarekin egindako ogia dastatzeko aukera ere egongo da, baita babarrun anoak dastatzekoa ere.

Azokaren ordutegia honako hau izango da: ostiralean 14:00etatik 21:00etara; larunbatean 11:00etatik 21:00etara; igandean 11:00etatik 19:00etara.


Mungiako stand-a aurkeztuko duten tokiko ekoizleak

- Luis Azillona, Mungialdeko ‘txakinarto’ arto irinaren ekoizlea. Bere ekoizpena bertakoa eta nahiko txikia da, produktu honen beste barietate batzuekin alderatuta oso gutxi salbatua duen artoa, guztiz sinestezina den zaporearekin.

- Morga Harategia, kalitate handiko haragi hautatuak eskaintzen dituen harategia. Mota guztietako txorizoak, odolkiak eta adobatuak egiten dituzte.

- Berteiz eta Mendiondo ogitegia, irin ekologikoekin lan egiten duen okindegia, harriari ehotuak eta kalitate bermearekin, gehigarririk gabe eta hartzidura luzeekin, ogiek zapore, usain eta digestibilitatean irabaz dezaten.

Azokan, gainera, eskualdeko ekoizle hauek izango dira: Aitor Aurrekoetxea, bere talo eta txerritik eratorritako produktuekin; Eskuolako pateak, foieak eta ahatearen gainerako deribatuak; Gelati Gelatiko izozki artisauak; Kepa Freire – Keia Ahumados Artisauen izokin ketua; La Gilda del Norteko gildak; eta Txakoli Uriarteren txakolina.